מי אני ולמה כדאי לך להכיר אותי
שמי הוא חוה ניסנבוים והקמתי את Golda לפני שני עשורים, מתוך אמונה שאפשר לעשות עבודה שיווקית ופיתוח עסקי בדרך נכונה ויעילה יותר גם בעסקים קטנים, שלא יכולים להרשות לעצמם מותרות כמו סמנכ"ל שיווק וצוות ייעודי. בחרתי להתמקד באותם עסקים בהם בהרבה מקרים בעל העסק הוא גם מנהל השיווק, איש המכירות ואפילו השליח. כדי לעשות את כל התפקידים האלה ביעילות צריך להבין לעומק את התחום בו אותם עסקים פועלים, להבין את הקשיים ואתגרי השיווק אתם הם מתמודדים. בחרתי בדרך זאת, כדי שאוכל להביא עזרה משמעותית, במקומות בהם היא נחוצה כמו אוויר לנשימה. לשתף בידע מקצועי, לפשט ולייעל תהליכים, לדייק את הדרך.

כדי להגשים את החלום הזה ולהקים את Golda עזבתי תפקיד ברפא"ל, בו עסקתי בהכשרת מנהלים ואת הניסיון שצברתי באלביט, בה פעלתי במסגרת הסטאז' לתואר שני. את כל התובנות אליהן הגעתי כשעבדתי מול לקוחות גדולים, לקחתי איתי כשהפכתי לעצמאית והחלטתי להתמקד בעסקים קטנים, שם הרגשתי שהתרומה שלי יכולה להיות משמעותית באמת. האמנתי, ואני עדיין מאמינה שאפשר לפעול בדרך אחרת, לשנות את הנתיב בו חברות ועסקים קטנים בוחרים לצעוד.
המילה 'ארגון' באה מהשורש 'ארגן' organize או organization כלומר, משמעות הביטוי היא "לארגן את הארגון" או כמו שאומרים לי לא פעם "עשית לי סדר". לתפיסתי, כשאני עוזרת ללקוח לבנות את עצמו כארגון, זה אומר להבין לעומק את התחום בו הוא עוסק, לבנות תכנית עבודה, לעשות את הדרוש כדי לאפשר לו להשלים בהצלחה את המהלך: לרכוש לקוחות, לנהל נכון את משאב הזמן ולהתנהל בדרך אפקטיבית. לא רק לעבוד, גם להרוויח.
מה Golda יכולה לשנות בעסק שלך
אני מכירה מקרוב איך בונים עסק מצליח – כי עשיתי את זה בעצמי. בניתי בדרך הזאת את Golda, למדתי והתנסיתי, עשיתי שגיאות, תיקנתי. מצאתי פתרונות. אני מאמינה ששגיאות הן שכר לימוד חיוני למי שרוצה להצליח. כמו שנהוג לומר: "מי שלא עושה – לא טועה". את המסקנות, הדרכים והכלים שהביאו אותי להצליח – אני מעבירה לידיים שלכם. אני יכולה לעזור לכם לצעוד בביטחון בדרך המדויקת לכם, להתמקד ולהתקדם, לסגור את הפער בין המצוי לרצוי.
ברוב המקרים יזמים מכירים היטב את התחום בו בחרו לפעול – אבל לרוב הם אינם בקיאים ברזי הניהול. הם יכולים להיות אנשי מקצוע נפלאים, אבל מתקשים בבניית מותג או בהתנהלות מול המעטפת הניהולית. קשה להתנהל ולהצליח ללא מעטפת עסקית-שיווקית הכוללת קביעת נכונה של התמחור, התנהלות עם צוות חסר, הבנת החוקים והמגבלות, הבטחת עובדים שמגבים, למשל, את אלה שנקראים בימים אלה לשרת במילואים. זה שמוביל עסק קטן עלול להתקשות לחזור לחיים המקצועיים אחרי שירות ממושך ולהתנהל בצורה עסקית נכונה. והמחיר, כמו שכולנו יודעים, עלול להיות כבד מאוד.
בניתי מתודולוגיה לניהול עסק קטן, מבנה ארגוני ותפקידים. גם כשמדובר בעסק של אדם אחד – אני רואה אותו כארגון לכל דבר. אני גאה להגיד שאני 'מלווה הצלחות' לאורך זמן, שמחה לראות את ההתפתחות בעסקים אותם אני מלווה, מאמינה שהם תורמים באופן משמעותי לפסיפס הישראלי המרהיב הזה, בו כולנו שותפים.
יוזמה מגדירה את הדרך
Golda מאמינה ביזמות כמסלול המוביל להצלחה, ומניסיוני למדתי כי כמעט כל אדם יכול להוביל, בתחום בו יבחר ובו יבקש להתמקד. ההתלהבות היא חלק חשוב מארגז הכלים של כל עסק, ואני מאמינה שעבודה ממוקדת ומדויקת וחזון ברור מאפשר להגיע למקומות אליהם, בתחילת הדרך, אפילו היינו מתקשים לחלום. אני מאמינה שחייבים לנקוט יוזמה, ללמוד את התחום, להגדיר את המהות ואת המטרות – ומשם לצאת לדרך, ברמה העסקית והאישית. כשאני רואה שקיים בסיס – כישרון, חוזקה, עשייה, ליבה של עסק, אני יודעת לייעץ איך 'עושים כסף' (כלומר, מציעה מודל עסקי או תכנית עסקית) ובאילו צעדים נכון לנקוט.
אני משתפת פעולה עם מגוון רחב של ארגונים מזמינים – גופים ממשלתיים וחברתיים, עמותות וחברות כמו משרד הכלכלה, המשרד למעמד האישה, משרד התקשורת, החברה למתנ"סים, מחלקת הפרישה של צה"ל, עיריית תל אביב, החברה לפיתוח תיירות הרצלייה, מרכז מיכל דליות, הקרן ליוזמות חינוכיות בשיתוף מגדל חברה לביטוח, תעשיות ביולוגיות BI ועוד שורה ארוכה של ארגונים וחברות.
בכל חודש אני עובדת עם עשר קבוצות שונות ופוגשת מאות עסקים בכל רבעון – אני מקשרת בין כל פיסות הידע ורואה פסיפס עדכני של השוק בו כולנו פועלים. אני יודעת אילו הזדמנויות יש במרחב – אילו מענקים ניתן לקבל, איזה מכרז נפתח ומה יכול להתאים לעסק שלך. בימים אלה אני מלווה את המילואימניקים שחוזרים אחרי מאות ימי מילואים, עוזרת להם לשקם עסק. לבנות מחדש את העתיד.
יזמות היא לא רק מקצוע – היא דרך חיים
אני מכירה את עולם היזמות לעומק, בוחנת אותו מאינספור זוויות. בשני העשורים בהם Golda פועלת הכרתי ושיתפתי פעולה עם מאות רבות של עסקים מזמינים לצד עסקים קטנים וזעירים, שעבורם ההשתלמויות האלה חשובות מאוד, משנות התנהלות. אני פועלת לפי מתודולוגיה ברורה ומדויקת שהוכיחה את יעילותה לאורך זמן – והידע הזה יכול לעבור לידיים שלך. אני מאמינה שלכל עסק, בכל תחום, יש את המסלול המדויק לו. לתפיסתי, אין טעם בתכנית עסקית יקרה ומורכבת אם היא נשארת במגירה. חשוב לבנות את התכנית במדויק לאופי והדרך בה הארגון מתנהל, גם אם מדובר רק באדם אחד, ארגון הוא ארגון לכל דבר, עם חזקות ויכולות, לקוחות, התנהלות עסקית ושותפים לדרך.
התפקיד שלי הוא לעזור להפיח ברעיון שלכם חיים – אני מלווה עסקים כדי שהתוכנית העסקית אותה גיבשנו במשותף תתממש ותתגשם. במקרים רבים אין מודעות לעובדה שניהול הוא מקצוע לכל דבר, ויזמים חסרי ניסיון פשוט קופצים למים ופותחים עסק, "מתגלגלים" ולא אחת נכשלים ומשלמים מחיר יקר על טעויות. אני רואה את תפקידי בלכוון את העסק הצעיר למסלול הנכון לו. במיוחד בזמנים מורכבים אלה, הדורשים חשיבה מחודשת, יש חשיבות להתנסות בכלים חדשים ויעילים.
קורסים, הרצאות והשתלמויות
כדי להבין את הדרך בה Golda מאמינה שראוי לפעול – אני שמחה להביא כמה דוגמאות עדכניות לשיתופי פעולה:
* "גב ללוחם" – עמותה שבאה לעזרת החיילים שהשתחררו – בין אזרחות למילואים: במסגרת פעילות העמותה אני מלווה את המשתחררים הצעירים שמתחילים את דרכם באזרחות תוך שילוב של ימי מילואים. רבים מהם חולמים לפתוח עסק. במסגרת ההנחיה הוגדרו 5 מפגשים המשלבים בין כלים ומודלים עסקיים מוכחים בשילוב עם הניסיון שרכשתי בתחום, לאורך שנים. ההתאמה לקהל הספציפי חשובה – מדובר בצעירים, בתחילת דרכם – עם צורך בפרקטיקה, בהכוונה אישית ובשפה שמדברת אליהם ומלווה אותם בתחילת דרכם.
* יישוב דתי – הישוב בחר לפנות אלי, בבקשה לקדם הקמת עסק (מקור פרנסה) בקרב נשים חרדיות העובדות מהבית. בחרתי להביא לאותן 'יזמיות מתחילות' ידע מקצועי רחב, אבל התכנים עוברים התאמה מדויקת לסביבה התרבותית, לאורח החיים, לקצב העבודה ולצורת קבלת ההחלטות של המשתתפות.
* שיווק מקומי לעסקים במרינה – קורס יישומי לעסקים בהרצליה בהזמנת החברה העירונית לפיתוח תיירות בהרצליה, הובלנו ב Golda קורס ייחודי לעסקים הפועלים במרינה – מתוך מטרה ברורה: לחזק את הנראות והשיווק, ולהעלות את רמת הביקורים באזור.
כל קורס כולל ליווי מקצועי של צוות המרצים והמנחים שלGolda . בעלי העסקים שלקחו חלק בקורס למדו לחדד את הזהות והמסרים השיווקיים, לבנות אסטרטגיית תוכן מדויקת, לזהות הזדמנויות בשיתופי פעולה ובקולות קוראים, והוציאו את כל זה לפועל, באמצעים שלהם.

התפיסה של Golda אומרת:
- 75% מהתוכן מובנה מראש – כולל מודלים, כלים, סדר הגיוני להתקדמות
- 25% מותאם לשטח, לצורכי המזמינים והעסקים המשתתפים – השפה, הדוגמאות, הדגשים
חשוב להבין: לא מדובר בקורס עם יעד אחיד, אלא במערך כלים המאפשר לכל משתתפת ומשתתף לדייק את הנתיב האישי הנכון להם
סוגי ההשתלמויות המרכזיים:
- פיתוח עסקי – הכרות עם עולמות התוכן: מושגים, כלים ומודלים לפיתוח עסק, מהשלב הראשוני (איך מקימים מערך שיווקי, איך מתמחרים, איך מנהלים שיחת מכירה, איך מנהלים ספקים ועובדים וכד') עד לניהול נכון של סדר היום
- שיווק ומכירות – איך מייצרים נראות עסקית, כיצד בונים נוכחות דיגיטלית, איך יוצרים קשרים עם לקוחות ומגדילים בפועל את ההכנסות
תהליך העבודה המשותפת מתחיל בהבנה איפה נמצא הגורמים המוסדיים המזמינים (משרד הכלכלה, למשל), לבין העסק הקטן שמשתתף בהשתלמות. המטרה היא לשרטט במשותף את המטרות אותן הארגון המזמין מבקש להנחיל לעסקם הקטנים, בדרך אל היעד.
Golda מעבירה קורסים והשתלמויות גם כאן באתר הבית, קורסים דיגיטליים ממוקדים ביעד אליו אתם מבקשים להגיע.
- הקורסים הדיגיטליים פתוחים לשנה (עד דצמבר 2026) ומתווספים אליהם תכנים אקטואליים.
נגדיר ביחד את היעד של כל עסק ויזם בקבוצה, נשלב את הכלים המתאימים והתובנות – ונצעד אליו - הקורסים הדיגיטליים משלבים ראיונות עם מומחים ובעלי עסקים ישראליים
לסיום,
בימים אלה אני מקבלת פניות רבות ממועצות אזוריות, עיריות, עמותות וגופי תוכן המבקשים לעזור לעסקים שמתקשים להתמודד עם קשיי התקופה ומוכנים לממן עבור העסקים את מלוא או חלק משמעותי מעלות הליווי. אני רואה חשיבות מיוחדת בעזרה לאותם עסקים ושמחה להיפגש, להכיר ולשתף פעולה.
אשמח לדבר, להבין יותר ולהמליץ כיצד נכון לפעול
hava@golda.co.il














