השתלמות יועצים אצל גיא יקר,מייסד ומנכל פלאפל בריבוע
השתלמות עם היזמת איילת ונציה והסופרת הבינ"ל מירי לשם פלאי
סדנת מנהיגות והובלה למנחות בקורס חוות הסוסים בוסאפלוס
סטאז' - משתתפי הקורס מלווים עסקים בהנחיה מקצועית
יחידת לימוד שלישית:
סטאז' – התנסות בליווי עסקי
יחידת לימוד שניה:
אימון וליווי עסקים
ההכשרה מייחסת משקל רב להיבט האימוני – היועץ והיועצת מובילים תהליך שינוי ופיתוח עסקי. השיעורים מקנים מתודולוגיה סדורה לליווי נועצים ומיומנויות ייעוציות בהיבט העסקי ובהיבט האישי. נלמד כיצד ללוות טיפוסים שונים, לטפל בהתנגדויות, להוביל לקוח ליעד, משבוע לשבוע.
יחידת לימוד ראשונה:
כלים לניתוח עסקי
דוגמה: הסטאז' של גלי גבים בלימודי ייעוץ עסקי. גלי ליוותה את "בתק'ה", עגלת הקפה בקיבוץ שדות ים. העגלה הוקמה על ידי ניצן, בן הזוג יובל, והשותף מהקיבוץ - ירדן. כשפרצה המלחמה יובל וירדן גויסו למילואים, ניצן נשארה לבד והעגלה נסגרה.
.
לקיבוץ שדות ים פונו מאות תושבים מהדרום ומהצפון ונוצר צורך למקום שיאפשר מעט אסקפיזם ומקום מפגש והעגלה נפתחה מחדש.
.
מציאות החיים וקהל הלקוחות של העגלה השתנו והכריחו את ניצן לשנות מעט את החזון, את הצעת הערך ושעות הפתיחה של העגלה.
גלי גבים, היועצת של בתק'ה, הבינה שעליהן להסתכל שבוע אחד קדימה, לא יותר, כל שבוע לוקחות החלטה מחדש.
.
גלי וניצן מעדכנות את הצעת הערך בכדי לענות על 2 צרכים: א) להוות מקום מפלט למפגש/בילוי לתושבים המפונים. ב) לענות על הצורך לארוחת הצהריים או הערב מחוץ למקומות שבהם הם לנים.
הן החליטו להוסיף 3 מוצרים פשוטים: פיצה, בירה, ויין מקומי. הן בדקו שהצוות והספקים ערוכים לשינוי ומחליטות לפתוח 2 ערבים בשבוע. כבר בשבוע הראשון הן רואות שעגלת הקפה עונה על הצורך והלקוחות מגיעים בהמוניהם, דבר שיוצר תור ארוך בערבים ומעמסה גדולה על ניצן.
הן חיזקו תשתיות: הוסיפו עובד נוסף למשמרת, גייסו 2 עובדים חדשים והוסיפו 2 תנורי פיצה.
.
דפנה, אשתו של ירדן השותף שגויס למילואים, ועובד ותיק נוסף של העגלה התגייסו לעזור לניצן בניהול השוטף של העגלה. ראוי לציין גם את קיבוץ שדות ים שעוזר בכל מה שהוא יכול.
.
ניצן ודפנה הצליחו להסתכל כל שבוע מחדש על המצב ונערכו בהתאם. הן היו יכולות להישאר בקיפאון אל מול המצב אבל הן בחרו אחרת. הן בחרו לבדוק את ההזדמנויות וכן את האיומים במציאות העבודה החדשה והחליטו לתת מענה תואם לכמות וסוג הלקוחות החדשים. בכך הם עוררו את העסק שלהם לחיים והביאו עוד מקום של תקווה לתושבי הקיבוץ ולתושבים המפונים.