מאת: חוה ניסנבוים, יועצת עסקית, גולדה

אפרת פינקלר היא מלווה התפתחותית בעלת ניסיון רב שנים. היא למדה מגוון שיטות טיפוליות, ומטפלת בקשת רחבה של תסמינים ולקויות בקרב תינוקות ופעוטות. היא מעידה על עצמה שהחיבור לילדים זורם בעורקיה, והיא רואה שליחות בטיפול בהם בגיל מוקדם כדי להפחית ואף למנוע כליל בעיות התפתחותיות בגיל מתקדם יותר. למעשה, אפרת היא דור שני לטיפול בילדים עם אתגרים התפתחותיים.

אפרת הגיעה לייעוץ עסקי כשברור לה לגמרי למה היא במקצוע – היא ידעה לתאר היטב את התשוקה שלה לתחום ואת החוזקות שלה, שהפכו אותה למלווה טובה כל כך.

אלא שביומיום אפרת מצאה את עצמה עוסקת לא רק בליווי התפתחותי של ילדים והוריהם. היא עסקה בדברים נוספים מסביב:

–  ייעוץ לעסקים שמפתחים מוצרים ואביזרים לתינוקות
–  הדרכה מקצועית לנשות חינוך ואנשי חינוך, כמו גננות וסייעות
–  העברת השתלמויות בנושאי התפתחות תינוקות וילדים
–  הדרכת מלווים התפתחותיים

ובנוסף לכל אלה גם כתיבה למגזינים ואתרי אינטרנט העוסקים בנושא הורות והתפתחות תינוקות.

לכאורה התפזרות לתחומים רבים כל כך מזמינה התבדרות ברוח, ואפילו פרימה של ליבת העסק.

ואפרת אכן התלבטה במה עליה להתמקד, שהרי תפסת מרובה לא תפסת. היא יודעת לומר במה היא רוצה להשפיע, ויודעת לתאר את החזון שלה – להביא לשינוי בתודעה הציבורית ולשפר את המצב הקיים בנוגע לקשיים ועיכובים התפתחותיים. ובמישור פרקטי יותר, היא מדברת כאן על איזה צורך שקיים בשוק, ושהיא יכולה למלא.

 

ליבת העסק

ראשית, כמו תמיד אני ניגשת לבחון את ליבת העסק. אני מזהה שליווי התפתחותי הוא אחד השירותים שאפרת מציעה להורים. במילים אחרות הוא אחד הביטויים של היותה מומחית בתחום התפתחות תינוקות. גם שאר העיסוקים של אפרת נגזרים מהליבה הזו. אני מסבירה לאפרת שליבה אי אפשר להחליף, שירות כן. לאורך הדרך אנחנו מעדכנים את השירותים שהעסק מציע כדי לבטא את הליבה שלנו טוב יותר.

יתרה מכך אפרת התברכה בנטייה ליזמות ולחדשנות, ויש בה רצון עז להשפיע בתחום התמחותה.

ההתפרסות לעיסוקים נוספים היא ביטוי לכך, ומעידה על עושר כישורים ויכולות. הם מחוברים כולם לליבת העסק, ומעשירים את העשייה. עם זאת, כיוון שיש רק 24 שעות ביממה, כן כדאי להעמיק ולהבין איזה מכל העיסוקים הללו יקדם את העסק.

 

שורת הרווח

איזה מהמוצרים והשירותים שאפרת מציעה כדאי לפתח כדי לקבל את התשואה הכלכלית הטובה ביותר? אני בוחנת את האפשרויות ומביאה בחשבון גם את חוזקותיה והעדפותיה כיזמת ומטפלת.

עכשיו אני מתקדמת לנתח את הפוטנציאל הכלכלי והמקצועי של כל אחד מהמוצרים והשירותים הללו – הן לעסק והן להתפתחות המקצועית של אפרת. בחינה כזו קשורה קשר הדוק לתנאי השוק – הביקוש, קהלי היעד, מגמות סביבתיות (טכנולוגיות, פוליטיות, כלכליות, חברתיות, משפטיות).

כלומר, כאן נבחן אילו שירותים או מוצרים עונים על שלושת הקריטריונים גם יחד: חוזקות, העדפות וכלכלה.

לאחר בחינת הכדאיות של כל אחד מהשירותים כלומר עלות מול תועלת, נוכל לערוך סדרי עדיפויות ביניהם ולקבוע באילו אפרת תתמקד. ניתוח תמהיל השירותים של אפרת הצביע על כך שייעוץ לעסקים המפתחים מוצרים ואביזרים לתינוקות, והדרכה בתחום ליווי התפתחותי – הם בעלי הפוטנציאל הגבוה ביותר להניב רווחים משמעותיים לעסק, ובה בעת מבטאים את המומחיות שאפרת צברה לאורך השנים בהתפתחות תינוקות, ומאפשרים לה לממש את החזון שלה להביא לידי ביטוי את הפוטנציאל הטבעי הגלום בתינוקות ובילדים.

 

סיכום

המקרה של אפרת מדגים שהתמקדות בליבת העסק היא התכנסות שמאפשרת דווקא צמיחה והתבססות; הוא מלמד על התרחבות בצורה שקולה ומחושבת, והתפרסות למחוזות חדשים שיביאו בתורם להרחבת העסק, למיצובו במקום גבוה יותר, ואולי החשוב ביותר – יאפשרו לאפרת לממש את חזונה ולהשפיע על אוכלוסייה רחבה הרבה יותר של תינוקות והורים דרך בעלי מקצוע נוספים, דרך המדיה, ודרך ספרות. לו הייתה נשארת ממוקדת בליווי התפתחותי אחד על אחד, הייתה משפיעה בקנה מידה מצומצם הרבה יותר.

זיהוי ליבת העסק והתמקדות בה, היא שתביא להתבססות העסק, ובבוא היום תפתח לעסק ההזדמנויות לגדול ולצמוח עוד ועוד.

 

עדכון. הכתבה נכתבה לפני 4 שנים. היום אפרת מפתחת מיזם טכנולוגי משלה בתחום התינוקות והאוטיזם. בהצלחה לאפרת ולכל הפעוטות והילדים שמחכים למוצר שהיא מפתחת. אתם לא יכולים לברוח ממי שאתם. הזהות התעסוקתית עסקית שלכם רוצה לקבל ביטוי ביומיום שלכם,  בעסק שלכם. אדם עושה את התפקיד, וכך עסקים מקבלים ציביון משלהם, טביעת אצבע ייחודית, או בידול, בזכות ה DNA של יוצריהם/מייסדיהם.