ב 15 שנות ייעוץ עסקי, אלפי בעלי עסקים בישראל הגיבו בעוצמה לתובנות שנוצרו בפגישה, לערך האדיר שלה ולהקלה הגדולה שנוצרת עם התבהרות הדרך העסקית.
במתודולוגיה סדורה, נכיר את כל האיברים של העסק, ונזהה את היתרונות ואת הפוטנציאל של העסק. האבחון נותן תמונה מדויקת, ומגדיר גם את המקומות בהם יש לטפל. ייתכן שמדובר בפיתוח המוצרים או השירותים, דיוק הלקוחות, ואולי יש אתגרים בערוצי ההפצה, בשימור הלקוחות או בגבייה. באופן טבעי נלמד את ערוצי ההכנסות וההוצאות, את תהליכי התפעול ואת הסביבה בה פועל העסק. לעתים, נגלה כי מרכיבי העסק נכונים אבל ניהול העסק מצריך תשומת לב (תשומת לב לפרטים, מעקב אחר כספים או התנהלות לא שיטתית).
מבנה העסק
אחד הכלים שמסייעים להבין את העסק הוא המבנה הארגוני. המבנה הוא מפה ויזואלית שממפה את המחלקות בעסק – שיווק, כספים, מכירות, תפעול, ניהול. כל מחלקה היא חוליה בשרשרת והיא צריכה להכיל תהליכי עבודה ותהליכי ניהול יעילים ואפקטיביים, וצריכה להיות גם התאמה בין המחלקות השונות. כל החוליות יחד מספרות את הסיפור העסקי. כמעט כל סיפור עסקי אפשר להציג במודל הזה, והוא מסייע בהבנה מעמיקה של העסק.
כן, אבל מה אם אני אדם אחד בעסק? או שניים.
התפיסה הארגונית ישימה גם כאן – עסק קטן צריך לחשוב כמו ארגון גדול. כשהכול קטן ומכווץ, מצטמצמת גם היכולת לזהות קשיים קיימים ולהבין מה צריך לעשות כדי לפתור אותם ולהתקדם. בשביל לאתר קושי, או להבין אותו, בשביל להבין מה השלב הבא של העסק, בעל העסק צריך למתוח את היריעה ולהבין שגם עסק קטן הוא סוג של ארגון.
כשיש הבנה של התפקידים השונים שממלא בעל העסק, העיסוקים השונים שעליו לעסוק בהם, נגזרות מכך משמעויות כמו הקצבת זמן לשיווק, ניהול מסודר, ענייני גביית כספים, האצלת סמכויות או מיקור חוץ. אפשר לשים את האצבע על המחלקה החלשה או על משימה שמתבצעת בצורה חלקית במחלקה מסוימת, ולטפל בה בצורה מדויקת.
סרטון וידאו קצר בו תיארתי את הרעיון של ניהול עסק קטן
ומה אם אין לי עסק עדיין? יש לי ‘רק’ רעיון.
הפגישה מתאימה מאוד לאלה הנמצאים בשלב הקמת העסק – למעוניינים לתרגם רעיון למודל עסקי עם היתכנות כלכלית גבוהה. הגדרת האיברים במודל העסקי תעשה בהתאמה למאפייני האדם ומאפייני השוק גם יחד.
תכנית עבודה
הסריקה המעמיקה של כל מרכיב בעסק מאפשרת להמליץ על פיתוח עסקי מדויק. אחרי אבחון בעלי העסק יודעים לשים את האצבע על החלק הכואב. לתת לו שם. איזו הקלה!. האבחון שם את הדברים בפרופורציות. רק חלק מהעסק כואב או חלש. רק מרכיב אחד או שניים, אולי שלושה מצריכים חיזוק.
האבחון חשוב בשלבים של בחינת רעיון עסקי, ובשלבים מאוחרים יותר של פיתוח עסקי, קפיצה למדרגה הבאה – לשים את האצבע על הדרך הנכונה לעדכון המודל העסקי.
רגע, כל זה בשעה וחצי?
כן. העבודה היומיומית עם עסקים במשך 15 שנים הביאה אותנו לרמת מומחיות גבוהה ביותר ודיוק ובאבחון העסקי – בפיצוח קוד העסק והתוויית אסטרטגיה מתאימה.
הנה כמה עדויות של לקוחות –
ליווי עסקי
לאחר שלמדנו את העסק שלכם – זיהינו את הליבה, המוצר, קהל היעד, המודל העסקי וההפצה – נשמח ללוות אתכם במימוש התכנית.
הליווי העסקי מתרחש בכל החזיתות – בחזית הכספים, שיווק, מיתוג והפצה, ניהול, מכירות וכיו’ב. כך, למשל, לצד התכנון הפיננסית והצבת יעדי המכירה, נגבש תכנית הפצה מתאימה להשגת יעדי המכירה. משבוע לשבוע נעקוב אחר ההתקדמות, נפיק לקחים ונדייק את התכנית לפי הצורך.
לצד הפגישות, הליווי כולל מענה לשאלות בזמן אמת. שאלות כאלו יכולות להיות: האם המייל שלכם ללקוח מדויק? ומה לגבי צבעי הלוגו?
באופן טבעי, כשתקבלו מענה מקצועי שוטף למגוון הסוגיות הניהוליות, תגבשו חשיבה עסקית להמשך הדרך ועקרונות לניהול מקצועי של העסק בכוחות עצמכם. אני רואה את זה קורה מדי יום - עסקים שהגיעו 'מבולבלים', לומדים לרוץ בכוחות עצמם. מפגישה לפגישה הם מנהלים שיח עסקי מורכב ומאתגר.
ההמשכיות ויחסי הלמידה המתמשכים מקנים לליווי העסקי פוטנציאל השפעה גדול יותר בהשוואה לכל יחסי הלמידה האחרים. היישום וההטמעה מותנים בחניכה מתמשכת, מעבר לייעוץ הניתן בפגישה חד-פעמית, הרצאה או סדנא.
בין העסקי לאישי
מקצועיות ומענה שוטף הם מרכיבים חשובים בהצלחה אבל לא פחות חשובה ההבנה כי הצלחה של עסק היא שילוב בין רגישות למקום האישי לצד מחויבות למטרות עסקיות. ההבנה כי תכנית שיווקית תצא לפועל רק אם תהיה מחוברת לבעלי העסק, או כפי שתארה זאת דנה, לקוחה של גולדה, בשתי מילים: "פסיכולוגיה עסקית" קרי: האישי שווה לעסקי
צרו איתנו קשר לקביעת פגישה,
חוה ניסנבוים,
יועצת עסקית וארגונית מזה 15 שנים.
בוגרת תואר שני, מייסדת גולדה הבית לעסקים,
מרצה במכללות ובארגונים
0522-907721