התחברי

נעמ(נ)ה לעצמה

בידולינה- איך שומרת נעמה בצלאל על בידול?

נעמה בצלאל האישה והמותג, שומרת כבר קרוב ל-20 שנה על כתב יד ברור של אופנה לנשים. הקולקציות שלה עוברות שינויים אבל הבידול שלה –מובהק. אם זה נראה כמו נעמה בצלאל, וזה מרגיש כמו נעמה בצלאל. זה נעמה בצלאל.

» מדור מעוררות השראה

שנה אחת בתור שכירה הספיקה לנעמה בצלאל (45) להבין, שכדי להיות טובה במה שהיא עושה היא חייבת להיות נאמנה לעצמה. מהיום שבו סיימה את לימודיה במגמה לעיצוב אופנה בשנקר ועד שיצאה לעצמאות, היא הרגישה שהיא לא מצליחה להוציא מעצמה את המקסימום "עיצבתי בסגנון שלא ממש אהבתי והבנתי שהגיע הזמן שאתחיל לעשות דברים שאני באמת מתחברת אליהם".

נעמה בצלאל

לא חיה בבועה
את החיבור אליו השתוקקה בצלאל היא מצאה בתקופות של שנות ה-50, ה-60 וה-70. "נמשכתי לתקופות האלו בצורה מאוד חזקה ודומיננטית", לא רק בבגדים אלא גם ברהיטים, חפצים וכלים אותם רוכשת בצלאל, כבר שנים, משוק הפשפשים. "אני זוכרת את היום שחברה גררה אותי לשוק. כשהייתי תיכוניסטית הייתי מגיעה לשם לקנות שרוואלים ותכשיטים. פתאום נחשפתי לעולם של רהיטים, חפצים וכלים של רטרו."

הרטרו הוא מונח שנכנס לאופנה בשנים האחרונות אך אצל בצלאל הוא קיים מהקמת העסק בשנת 93'. השמלות שהיא מתמחה בהן, כמו גם החצאיות, החולצות, המכנסיים, הז'קטים והמעילים- בכולם שזור המוטיב.    

נעמה בצלאל - רטרו

"אני לא חיה באיזו בועה", מבהירה בצלאל, אם מישהי רוצה להתלבש לעבודה 'נעמה בצלאל', זה לא שהיא תיראה כמי שיצאה מסדרת טלוויזיה. אלו יכולים להיות טאצ'ים קטנים של נוסטלגיה.

אני לגמרי מתעדכנת, רואה, בודקת וחשופה למה שקורה בעולם האופנה, אבל אני בוחרת את התרגום האישי שלי".

לא מתאימה לכל קניון
התרגום האישי של בצלאל מתבטא לא רק בעיצוב בגדים, אלא גם בעיצוב החנויות שלה ובאביזרים המשלימים שהיא בוחרת "תכשיטים, נעליים ותיקים של יבואנים ומעצבים ישראלים שאני עובדת איתם". 9 חנויות פתחה בצלאל בתשע השנים האחרונות: בתל אביב, בירושלים, בכפר סבא, וברחובות.

סטודיו נעמה בצלאל

הממוצע המספרי מעיד על חנות לשנה, אבל בצלאל מסבירה שזה היה בגלים.

"את החנות בדיזינגוף פתחתי עם החנות בשנקין ואז הייתה לי הפסקה של כמה שנים כי הייתי אמא צעירה ולא הייתה לי את העזרה להרים את זה. כשהכנסתי סמנכ"ל פתחנו חנויות בירושלים, ברחובות ובכפר סבא. עשינו הפסקה ופתחנו עוד חנות בירושלים, ואז שוב הפסקה. החנות האחרונה שפתחתי נמצאת במתחם התחנה."

בכל החנויות, מתארת בצלאל "קיים עיצוב נקי שמאפשר להכניס טאצ'ים של רטרו או דברים מפעם ופינה של אוסף פרטי". המטרה היא להעניק ללקוחות אווירה, חוויית קנייה וניתוק ממה שקורה בחוץ, לכן מיקום החנויות נבחר בקפידה "זה צריך להיות מקום שיהיה לו את הקהל המתאים ותהיה לו את האווירה המתאימה מסביב. אני לא מתאימה לכל קניון ולכל מקום בארץ".

סטודיו נעמה בצלאל

הקפדנות של בצלאל מסתיימת בחנויות אבל מתחילה הרבה קודם,  "אני בן אדם שלא אוהב להתפשר. עד היום תפרתי בארץ ועבדתי עם יבואנים שאני קונה מהם את הבדים. זה יוצא מאוד יקר. אני מחזיקה back office וסטודיו שעולים הרבה כסף. יש הרבה מעצבים שעובדים ממקום מאוד קטן ועושים הכול ב-out sourcing. הרבה פעמים אני אומרת לעצמי שהלוואי ויכולתי לעבוד יותר כלכלית ופחות בשליטה".

שמלה של נעמה בצלאלאבל בצלאל מסרבת לעשות רק מה שנכון מסחרית, "אם הייתי רוצה להפוך לרשת המונית אולי כבר מזמן יכולתי לעשות את זה. זה לא אני. אני חייבת להישאר נאמנה לעצמי. אנחנו חייבים גם למכור בסופו של דבר ולהכניס מימד של מסחריות, אבל השאיפה היא להוציא מוצר כמה שיותר איכותי."

דוגמה למוצרים כאלה הם המעילים והז'קטים החורפיים של בצלאל "אני חושבת שאני מהאחרונים שעובדים עם מעילים וז'קטים מצמר. אני גם מאוד אוהבת את זה וגם יש לי קהל שממש מחכה לזה."

את הקהל שבצלאל פונה אליו היא מתארת כנשים אינטליגנטיות, דעתניות שרבות מהן אמהות שמשלבות  קריירה ושיש להן יום עמוס והן צריכות פתרונות טובים ואיכותיים להיראות טוב בכל שעות היום ובכל מגוון עיסוקיהן.

מחברת בכל חנות
את הדיאלוג עם הקהל מנהלת  בצלאל (בין היתר) באמצעות מחברת שיש בכל חנות ובה הן יכולות לכתוב. "הרבה נשים גם שולחות לי מיילים. גם תלונות" היא מודה. "מעבירים אלי את המיילים הטובים וגם את הפחות טובים שמאוד חשוב ללמוד מהם ולדעת מה קורה."

שמלה של נעמה בצלאלדברים אכן קורים עם הזמן. המשרד שלה מונה היום סמנכל"ית, מנהלת תפעול, מנהלת ייצור, ומנהלת רשת שאחראית על החנויות, מזכירה, שלושה עובדים ומנהלת חשבונות. "זה לא היה ככה תמיד", היא מבהירה, "שנים הלכתי עקב בצד אגודל בלי לקפוץ מעל הפופיק. לא עשיתי דברים בלי שהיה לי את הגיבוי של המעשים מאחורי זה. ברגע שידעתי שיש לי מה להגיד, ויש לי קולקציה למלא חנות -פתחתי חנות. ברגע שראיתי שהחנות לא מספיק גדולה להציג את כל הקולקציה,  פתחתי חנות יותר גדולה. כשראיתי שיש קהל שמחפש אותי ורוצה שאגיע למקומות יותר מרוחקים מת"א, יצאתי מת"א. למזלי היה לי את ליאור, הבעל, שעודד אותי ואת אבא שלי שהיה הרבה שנים הרואה חשבון שלי ונתן לי גם כמה לירות להתחיל. את הציוד היה לי מימי שנקר".

שנתיים עבדה בצלאל מהבית עם תופרת שתפרה והיא- שעשתה את כל השאר: עיצבה, בנתה גזרות, סידרה את הבגדים ושיווקה (עם טנדר) ל-30 חנויות מאילת ועד קריית שמונה. אחרי שנתיים עברה לסטודיו בת"א. הוסיפה גזרן ותופרות, מזכירה ובהמשך שכרה סוכנת להפיץ את הבגדים.

היום השיווק נעשה במספר ערוצים: "יש מועדון לקוחות כבר הרבה שנים ושכל הזמן גדל. ממש בשבועות הקרובים אנחנו משיקים מועדון חדש יותר משודרג עם חידושים ועדכונים, יש את האתר, יש פייסבוק שאנחנו מתפעלים ויחסי ציבור."

הפעם הראשונה שבה התחילה לעבוד בצלאל עם משרד יחסי ציבור, היה לפני כ-9 שנים "כשפתחתי את חנות הדגל בדיזנגוף. רציתי לעשות אירוע פתיחה. בסוף, ירדתי מהאירוע אבל נשארתי עם המשרד. הוא אמר לי אז בפירוש, שתהיה לו עבודה קלה איתי כי הוא מקבל מותג. הייתי במחזור הראשון של מה שמכנים עד היום 'מעצבים צעירים' ולאורך השנים קיבלתי הרבה חיבוקים מהתקשורת. זה היה מאוד נעים ומאוד עזר". התקשורת עזרה, אבל בצלאל לא ישבה בחיבוק ידיים " "אני בן אדם חרוץ שמוכן להשקיע כדי להגיע לתוצאות ולממש את השאיפות שלי. עבדתי המון שעות, ממש קרעתי את עצמי".  

היום עובדת בצלאל בין 9:30 ל- 18:00 תוך שהיא מגדלת שלושה ילדים בני 11, 8, ו-4.5 .

"הילדים שלי נולדו לתוך העסק. לא האמנתי כמה אשאב לאמהות וכמה שזה יהיה לי חשוב ומשמעותי. חשבתי שאלד ותוך שבועיים אחזור לעבוד, אבל זה ממש הפך את עולמי. עם כל ילד הייתי חצי שנה בבית. לא הייתה לי ממש חופשת לידה. לקחתי מטפלת שהייתה איתי כי רציתי להניק ולהיות עם התינוק אבל עבדתי ממש כל רגע פנוי. העבודה התערבבה עם הבית וזה לא היה קל".  

החזון- בית נעמה בצלאל
גם היום לא קל. "מאחורי כל בגד יש המון התעסקות", אומרת בצלאל. כל שנה היא מוציאה שתי קולקציות עיקריות של 60 פריטים. במהלך העונה מטופטפים עוד ועוד דגמים. יש גם את ליין הכלות ואת 'נעמונת' ליין לילדות שכרגע מוקפא.   

"אני בשאיפה כבר הרבה שנים להוריד מעצמי את הניהול ולהשאיר מקום וזמן לעיצוב". העיצוב עליו מדברת בצלאל הוא מוצרי לייף סטייל. עד היום היא נגעה בהם ברמה של טעימות, הוציאה ליין של מוצרי נייר ומוצרי קוסמטיקה. השאיפה שלה להתרחב לתחומים נוספים 'בית נעמה בצלאל' היא מכנה את החזון.

"יש בי את השאיפה והרצון לעשות עוד צעד אחד קדימה ממה שאני נמצאת בו "אף פעם לא אמרתי אוקיי, הגעתי לנקודה שטוב לי בה, רגוע ומספיק". ובאמת, אף על פי שבצלאל נשמעת מאוד רגועה, היא טוענת שבתוך השקט והרוגע יש הרבה סערות פנימיות שנותנות לה את הכוח להתמודד.

עם מה היא מתמודדת? בעיקר עם מוגבלות של בדים שניתן להשיג בארץ ועם תמחור אבל גם עם תחרות וחיקויים. תחרות, היא מודה עושה לה בסופו של דבר טוב ולגבי החיקויים? "היו תקופות שראיתי והתעצבנתי אבל הבנתי שצריך להמשיך הלאה. כדי לשרוד בשוק ובענף הדי מטורפים האלה, צריך להמציא את עצמך כל הזמן מחדש."

בידול

בצלאל ממציאה את עצמה אך מקפידה להישאר נאמנה לעצמה "טרנדים נכנסים ויוצאים. אני עבדתי עם נקודות לפני, אני אמשיך לעבוד עם נקודות אחרי, זה אחד האלמנטים שמאפיינים אותי כמו גם פפיונים. סביר להניח שתמיד יהיה לי בקולקציה מינון כזה או אחר של נקודות ופפיונים."

תגובות

בניית אתרים בחינם 05.05.2016 | 08:43

בניית אתרים בחינם
http://web.2all.co.il/freewebsitebuilding

ענת 15.04.2014 | 14:06

אישה גועלית ומתנשאת, מנצלת עובדים בשכר מינימום וכנראה שיום אחד תיפול בגלל האופי הדוחה שלה.
לגבי היצירה שלה - אין מה להגיד: יצירת אומנות מדהימה.

אתי 10.10.2011 | 07:42

למה לא מספרים??? אחת הנשים המתוסכלות , יבשות והכי לא תקשורתיות שהכרתי בחיי .
יש אנשים שכיף לפרגן להם אבל לא לה ...

אביטל 09.10.2011 | 19:57

נעמה בצלאל הבוסית חבל מאוד שלא עורכים כתבה גם על היחס שלה לעובדים שנותנים את כל חייהם אליה ובסוף היא לא מסתובבת אפילו לראות מה עבר עליהם.
חבל מאוד!!
הכירו את נעמה בצלאל הנעמ(נ)ה רק לעצמה!!!!

פרידה 02.10.2011 | 16:48

הכתבה על נעמה הכתבה של אריאלה ,מספרת סיפור יפה על אישה יצירתית, עם טעם טוב....כתוב מרתק ומושך להמשיך.

אפרת ננר 01.10.2011 | 19:00

ציון סופי ציון סופי - מצוין !
אריאלה, אין עליך. יחידה במינה!

ליאורה 28.09.2011 | 06:31

זה כתוב כמו שרק אריאלה יודעת... וככה זה מרגיש!!!
כמו תמיד - כתבה נהדרת!

ריבי 26.09.2011 | 14:50

כמו תמיד אצלך כתוב מקסים ומענין.

הוסיפי תגובה לכתבה זו




הוסיפי תגובה דרך פייסבוק

למאמרים נוספים בנושא מעוררות השראה