שלום אורחת, להתחברות:
זכור אותי
       הרשמה    שכחתי סיסמא
ייעוץ עסקי גולדה

המדריך לאבחון אישיות בהתנהלות עסקית

יש לך עסק! שנה, שנתיים, שלוש והוא לא פורץ. למה?
חוה ניסנבוים מונה 4 מאפיינים להתנהלות עסקית בקרב נשים שעלולים להוביל אותן לתקיעות. הבשורה הטובה: לכל אחד מהמאפיינים יש יתרון כל מה שצריך לעשות הוא לאזן אותם.

» מדור העצמה

 מאת: חוה ניסנבוים

את מודל האבחון GO, פיתחתי על מנת לתת לנשים כלי מעשי לבדוק את מרכיבי העסק שלהן ולזהות איזה מהם לא עובד טוב, ולמה. אבחון מדויק מוביל לפתרון.

 

מאמר זה יעסוק באבחון המרכיב הראשון של המודל: מי?

מי את האישה העומדת בראש העסק?

האם את מופנמת? מוחצנת? זורמת? נחושה?

ההתנהלות של בעלת עסק היא חלק בלתי נפרד מסיכויי ההצלחה של העסק שלה. 

 

כשנשים מגיעות אליי עם עסק תקוע אני ממפה את העסק שלהן ואת התנהלותן.

עם הזמן מצאתי את 4 המאפיינים הכי שכיחים בהתנהלות עסקית של נשים שיוצרים קשיים.  

 

****

 

1. רגש

נשים שמפעילות המון רגש בניהול עסק, על חשבון חשיבה אובייקטיבית כלכלית.

כלומר, בקבלת ההחלטה הן רואות מולן את האנשים שאיתם הן עובדות והן עושות שיקולים אישיים, לא עסקיים.  הן מרגישות "לא נעים" במקום לחשוב "זה לא כלכלי". מגוון של סיבות שהן מעלות בדעתן מוביל אותן למסקנה שהן צריכות לתמחר את המוצר או השירות שלהן נמוך יותר מערכו האמיתי.  
כך לדוגמה נשים רבות רוצות לעבוד עם בעלי עסקים גדולים ולכן הן שולחות הצעות עבודה זולות. זה נכון שחשוב לעבוד עם לקוחות 'טובים', שיספקו לך עבודה ויקשרו אותך ללקוחות נוספים, אבל לתמחר נמוך?!  בתמחור נמוך את גורמת ללקוח שלך לחשוב שהוא לא יכול לסמוך עלייך כי את זולה, לא מומחית, לא מובילה. ומה הוא יגיד ללקוחות אחרים? "כדאי לפנות אליה כי היא זולה, היא לא תיקח מחיר גבוה". כדאי? כדאי לו, לא לך.

דוגמה נוספת להתנהלות עסקית רגשית שמובילה לתקיעות היא: השקעה כספית או יותר נכון לומר: אי השקעה כספית. נשים לא משקיעות בעסק שלהן כי הן חוששות להוציא כסף כל זמן שהן לא מרוויחות מספיק מהעסק. ראייה כלכלית עסקית, היא זו שבודקת מה ייתן לך השירות שתקני (אתר חדש, יחסי ציבור, מעצב טוב, יועץ). לעומת התועלת שתקבלי.

עלייך לחשוב האם השירות שאת רוכשת לעסק ישתלם ואיך הוא יחזיר את עצמו.

לדוגמה: אם את מציבה ליחצנית שלך יעד: למלא סדנה (10 משתתפים X 1800 ₪) הרי שההשקעה הכספית ביחסי ציבור החזירה את עצמה.


היתרון
: התנהלות מתוך רגש היא לא רק שלילית. יש לה גם יתרונות: נשים המתנהלות עסקית מתוך רגש, פועלות מתוך אמפתיה, אכפתיות וערכים פנימיים מה שלרוב יוצר חיבור טוב בינן לבין הלקוחות שלהם.  

 

מה שחשוב זה להיות באיזון!

המצב הרצוי הוא איזון בין הנשי לגברי, בין יאנג ליין. נשים רבות "סובלות" מעודף יאנג, על חשבון היין הגברי, השכלתני, שמודד החלטות במדדים כלכליים וענייניים, לא רגשיים.

עיצוב אתר rachelidesigns | בניית אתרים לעסקים - Magnus | קופירייטינג וכתיבה שיווקית - אריאלה זמיר