התחברי

רצועות חזה עוף וירקות מוקפצים

האוכל התאילנדי תופס מקום נכבד במטבחי. שילובי טעמים ורטבים "מחממים", הופכים מנה פשוטה לכאורה למעדן!

» מדור מתכונים

   נתחי עוף וירקות מוקפצים --- סימה.ד

עןף וירקות מוקפצים 

לילה לפני:

להשרות את רצועות/נתחי העוף בסויה, שיני שום כתושות, מלח/פלפל שחור

לירקות:

1/2 כרוב ירוק קטן חתוך לרצועות גסות 

4 פלפלים בצבעים שונים (אדום/כתום/צהוב/ירוק)- חתוכים לרצועות דקות

3 גזרים מגוררים גס

2 בצלים פרוסים לרצועות דקות

2 קישואים חתוכים לרצועות

(ניתן להוסיף נבטים סיניים/ פטריות שמפניון או כל ירק אחר אהוב)


!! טרם הקפצת הירקות , אני מטגנת את נתחי העוף בווק עד שהם מוכנים. שומרת בצד.

**** מחממים בווק שמן קנולה + מספר טיפות שמן שומשום. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים כשתי דקות (תוך עירבוב בכף רחבה). מוסיפים את יתר הירקות, מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את נתחי העוף.

מתבלים בסויה, רוטב צ'ילי מתוק, מלח/פלפל לבן ומוסיפים 1/4 כוס מרק עוף צח (או מים). מערבבים היטב ומשפרים תיבול.

לקישוט ניתן לעטר בסרטי בצל ירוק.  

תגובות

הוסיפי תגובה לכתבה זו




הוסיפי תגובה דרך פייסבוק

למאמרים נוספים בנושא מתכונים